Babyalarm

Alt om babyalarmer

Det er ikke nødvendigvis en let opgave at finde den helt rigtige Babyalarm. Dette er et kæmpe marked, med mange muligheder og med noget for enhver smag og behov. Din baby er det dyrebareste du har, og du skal føle dig fuldstændig tryg ved at efterlade din guldklump i barnevognen eller alene i vuggen. Dette er grunden til at vi i det følgende har lagt en stor og dedikeret indsats i at klæde dig godt på til det valg du skal træffe.

I det følgende har vi udarbejdet en grundig introduktion til forskellige typer babyalarmer, kvaliteter og priser. Til sidst i denne artikel kan du finde “bedst i test” babyalarmer på markedet lige nu.

Vi har lagt vægt på at samle all information et sted, så du undgår et fejlkøb og kan træffe et velovervejet valg du bliver glad for. Fortsat god læselyst. Har du brug for at udsætte betalingen, kan du klikke her for at gå til oversigt over steder er tilbyder børnepengekredit.

Hvorfor investere i en babyalarm og hvad er en babyalarm?

Når din lille guldklump sover, er det tid til at nå de daglige gøremål der ikke kan nås mens baby er vågen. Dette kan indebære larm fra vaskemaskinen, støvsugeren, tørretumbleren, bruseren eller simpelthen at du selv får sovet lidt. En babyalarm, hvor sikkerheden og kvaliteten er i top, sørger for at give lyd så snart din baby har brug for dig. Det betyder at du ikke skal bruge energi på at bekymre dig for om du kan høre din baby hvis han/hun vågner. Dette er et af de vigtigste værktøjer til overvågning af dit barn, så du kan gå fra den sovende lille med god samvittighed, og ro i maven, også om natten.

En babyalarm fungerer som en lille radio der er perfekt tilpasset til at sende signaler fra dit barn til dig. Dette gør den på alle tidspunkter af døgnets 24 timer hvor du har behov for det. Dette sikrer at du altid kan høre dit barns gråd lige meget hvor du er og hvad du laver. 

Måske bor du i lejlighed, og skal have baby til at sove nede i gården eller du bor i hus og baby sover i haven eller i den anden ende af huset. I de tilfælde hvor baby ikke er tæt nok på til at du kan høre ham/hende er det en virkelig stor hjælp og ikke mindst tryghed, da du kan høre gråden og reagere hurtigst muligt.

Hvis du ikke har mulighed for at komme ud til din baby med det samme, findes der i udvalgte babyalarmer en funktion med tovejskommunikation. Igennem denne kan du trøste dit barn med din velkendte stemme, indtil du kan være der. Om natten kan denne funktion også spare dig for unødigt mange ture ud af sengen, hvis baby blot har brug for trygheden i at høre mor eller fars beroligende stemme, for at kunne finde ro igen og sove videre selv.

Har i kat eller bor i nærheden af et område med øget risiko for katte og rotter, kan babyalarmer også fås med kamera. Dette giver dig en hurtig forsikring for at din baby ikke er blevet forstyrret af ubudne gæster i barnevognen.

Udover ovenstående er babyalarmen også en trofast følgesven på ferien, hvor den sørger for at du kan nyde roen i din ferie. Den er en hjælpende hånd når tiden er kommet til at baby skal trænes til at falde i søvn selv, den giver dig frihed uden bekymringer, til at lave andet når baby sover og du behøver ikke føle at du skal give slip på fællesskabet fra venner/veninder, men kan nyde samværet med dem du holder af uden at det går på kompromis med babys trivsel og sikkerhed. Dette betyder at du både kan komme med i sommerhus, til familie fødselsdagen, sove en lille lur, hygge med veninderne på cafeen og nyde din barsel uden at skulle sidde inden for en meters rækkevidde af din sovende baby.

En babyalarm giver den tiltrængte pause der er uundværlig, ikke kun for baby, men også til dig der skal finde ind i din nye rolle som mor/far og dig der har fået erfaring i forældre rollen og allerede nu ved hvor værdifulde de små hvilepause er i løbet af en dag. Husk at hvile, så du har overskud til at vise kærlighed. Det er kærlighedens største gave til dig selv, dine medmennesker og din lille guldklump.

Overvejelser inden køb af babyalarm

Inden du læser videre kan du gøre dig de første overvejelser i forhold til dine forventninger til en babyalarm:

 • Skal det være et bestemt design?
 • Hvor mange penge vil jeg bruge på en babyalarm?
 • Er strålinger noget der bekymrer dig?
 • Skal den kun bruges indenfor eller også udenfor?
 • Skal der være en talk- back funktion så du kan tale eller synge med dit barn?
 • Skal den kunne hænge, f.eks. på barnevognen, eller blot stilles på et bord, f. eks ved vuggen/sengen?
 • Vil du gerne se din baby på kamera eller er det tilstrækkelig tryghed for dig at kunne høre din baby?
 • Vil du gerne kunne se temperaturen på babyalarmen, således at du ved om baby har det for koldt eller varmt?
 • Hvor lang rækkevidde har du brug for?
 • Skal både forældreenhed og babyenhed køre via strøm/ledning, eller er det en fordel at babyenheden bruger batteri?
 • Hvor lang batteri levetid vil du prioritere?

Hvad skal en babyalarm kunne?

Forestil dig at du har været vågen flere timer i træk og måske hele nætter den sidste uge. Forestil dig at du hele dagen tænker “baby” og lytter efter babys behov oveni de praktiske opgaver der skal løses ved siden af. Forestil dig den udmattende træthed og længsel efter at få lov til at blunde, blot nogle minutter, for igen at kunne fungere som et menneske. Forestil dig at have stået, gået, sunget og vugget en utilfreds baby i sin barnevogn, der omsider overgiver sig til den søde, dybe søvn.

Forestil dig nu en dejlig, blød sofa, måske tiden til en lydbog, en varm kop te under et lunt tæppe og den skønneste ro i huset omkring dig. Ingen babygråd, ingen behov der skal dækkes, blot dig og din kostbare tid til at hvile. Du er lige faldet ned i sofaen, tæppet er godt pakket omkring dig, trætheden sniger sig på, og lige idet du er ved at sige “farvel virkelighed og velkommen drømmeverden”, blot for nogle få minutter, bliver du med det største chok kaldet tilbage til virkeligheden af din babyalarms høje pibende varsling af: “low battery” melding eller “intet signal”.

Ovenstående eksempel er desværre et kendt scenarie mange forældre der ude kan nikke genkendende til i virkelighedens verden. Scenarier som disse vil vi guide dig udenom, så der både er tid til baby, men også til mor/far når baby sover sødt.

En babyalarm skal helt basalt kunne fange lyden fra din babys gråd og ikke miste signalet. Den består som udgangspunkt af to enheder. Den ene enhed skal stå hos babyen: “baby-enhed”.  Den andre enhed er til dig:” forældre-enhed”, og skal være i nærheden af dig så du kan høre baby. Begge dele skal fungere optimalt for at babyalarmen kan leve op til sit formål. De to enheder kommunikerer med hinanden ved hjælp af radio eller mikrobølger.

De 6 vigtigste ting en babyalarm skal kunne er:

1. At holde på strøm (læs mere herunder)
2. At kunne dække den nødvendige afstand (læs mere herunder)
3. At undgå farlige strålinger til baby (læs mere herunder)
4. At varsle tydeligt når baby skriger
5. At leve op til kvalitet og holdbarhed (læs mere herunder)
6. At de er tydelig og gentagende varsling hvis sender og modtager har mistet kontakt til hinanden, uanset årsag.

Udover ovenstående 6 punkter kan der være flere funktioner, som med fordel kan vælges til, men som kan undværes. Det er for eksempel:

 • Mulighed for at sætte Babyalarmen på lydløs
 • Temperatur måling
 • Indbygget kamera så baby kan ses
 • Måling af søvnmønster
 • Lys i displayet der kan indstilles til beroligende lys og nat lys
 • Funktion med afspilning af beroligende musik
 • “Talk back” funktion
 • Åndedrætsmonitor/skærm til overvågning og registrering af dit barns vejrtrækning. Opstår der noget usædvanligt udløses der en alarm
 • Størrelse (den skal ikke være for stor og u-handy. En clips gør det væsentligt nemmere at sætte den fast på barnevognen, i buksekanten eller i bæltet)
 • Brugervenlighed
 • Analog eller Digital babyalarm

Udvalgte af de 6 hovedkrav og til valgte funktioner til en god babyalarm, har vi i det følgende valgt at lave en uddybende beskrivelse omkring. Dette til glæde for dig som forbruger:

Mere om ddvalgte af de 6 hovedkrav

Udvalgte af de 6 hovedkrav og til valgte funktioner til en god babyalarm, har vi i det følgende valgt at lave en uddybende beskrivelse omkring. Dette til glæde for dig som forbruger.

Punkt 1 – At holde på strøm

Hvilket batteri bør jeg vælge og hvor længe kan jeg forvente at batteriet holder?

De fleste nyere babyalarmer er trådløse hvilket stiller høje krav til batteriet. Moderne babyalarmer, er stort set alle udstyret med fornuftige batterier, der kan holde til flere daglige lure eller en god og lang nattesøvn, og indbygget indikator som viser hvis alarmen er ved at løbe tør for strøm. Der er alligevel stor forskel på batteriets levetid. Som minimum bør en babyalarm kunne holde strøm i 12 timer, men også meget gerne længere tid.

Babyalarmer tilsluttet til 220v strøm eller USB kan også købes. Dette har sin største ulempe hvis du vil have Babyalarm med på rejse, friluftsliv eller blot kunne være udenfor f.eks. i haven eller i solskinnet imens baby sover.  Dette gør sig typisk gældende hvis du ønsker en Babyalarm med kamera.

Tænker du at din baby har bedst af at sove udenfor i barnevogn, også ved lave temperaturer om vinteren, skal Babyalarmens batterier være fremstillet til at kunne klare de lave temperaturer. Dette er vigtigt med henblik på at bevare batteriets levetid også i vores nordiske klima.

Batteri typer og levetid:

Batterityper kan inddeles i to hovedgrupper: “de primære” og “de sekundære”. Primære batterier er engangsbatterier. Disse kan ikke genanvendes. De sekundære dækker over de genopladelige batterier. Batterierne underinddeles yderligere i forskellige kemiske systemer med hver deres fordele og ulemper. Disse vil vi, i korte træk, beskrive mere omkring i det følgende

 • De primære batterier/engangsbatterier:

Vælger du en babyalarm med engangsbatterier bør du købe “Alkaliske batterier” eller “alkaline batterier”. Dette er de mest almindelige batterier til brug i husholdningen. De holder godt på energien og har derfor en lang levetid. Alkaline batterier er særligt velegnet til produkter, der har et kontinuerligt strømforbrug, sammenlignet med andre engangsbatterier.

Under engangsbatterier er det mest almindelig at sammenligne Alkaline batterier og brunstensbatterier. Prismæssigt koster Alkaline næsten det dobbelte, men har til gengæld en levetid, der er 4-6 gange længere. Dette er selvfølgelig afhængig af hvordan apparatet bruges. Ud over levetid har Alkaline også bedre holdbarhed ved lavere temperaturer, hvilket er yderst relevant ved brug af Babyalarmer udendørs.

 • De sekundære batterier/genopladelige: 

Disse er særligt velegnede til babyalarmer, da de er produceret med henblik på at forlænge batteri levetiden i strømkrævende apparater. Dette betyder at du slipper for at skulle udskifte og kassere batteriet hyppigt. Dette gælder også i f. eks håndværktøj, digitale kameraer, mobiltelefoner og videokameraer. Ud over de praktiske fordele er dette bestemt også en god måde at skåne miljøet på og på længere sigt spare dig for tid og penge.

De tre mest brugte former for genopladelige batterier i babyalarmer er: “Lithium-Ion”, “Lithium-Polymer” og “Nikkel- Metalhydrid” batterier.

 • Lithium-Ion (Li-Ion):

Indenfor miljørigtige genopladelige batterier er “Lithium-Ion”, den seneste produktudvikling. Anvendelsen af dette er derfor kraftigt stigende. Lithium-Ion er det batteri med den højeste energitæthed inden for genopladelige batterier. Dette betyder at det har en særlig evne til at levere strøm til bærbart udstyr hvor lav vægt og lang batterilevetid har stor værdi.

Dette batteri kræver ikke meget vedligeholdelse og er ikke udsat for ” hukommelseseffekten”. Dette betyder at det ikke har behov for ” af- og op ladninger” ift. at forlænge levetiden på batteriet. Ud over dette skal et Lithium-Ion ikke oplades i lang tid første gang du tager det i brug sammenlignet med et Nikkel-Metalhydrid batteri.

Yderligere laver dette batteri minimal selvafladning. Indeni er der Indbygget et beskyttelseskredsløb/ BMS af sikkerhedsmæssige hensyn. Dette med henblik på at undgå kortslutning, overophedning og overspænding.

“Lithium” batterier, vil kunne have en batterilevetid på op til 70 timer standby- mode. Det vil i praksis betyde at du skal oplade din Babyalarm ca. 1 gang om ugen, hvis dit barn sover 3-4 gange i løbet af en dag.

Alt afhængig af hvordan du bruger dit batteri og vedligeholder det kan det oplades imellem 500 og 1000 gange.

 • Lithium – Polymer ( Li- Polymer):

Lithium-polymer og Li-Ion har mange af de samme fordele. Forskellen er at Li- Polymer er fremstillet i en ultra tynd og let udgave. Yderligere har LI- Polymer den forskel at det har en lavere energitæthed, og kan derfor oplades færre gange end storebror udgaven. Indeni er der, ligesom inden i Li-Ion indbygget et beskyttelseskredsløb/ BMS af sikkerhedsmæssige hensyn.

“Lithium” batterier, vil kunne have en batterilevetid på op til 70 timer standby- mode. Det vil i praksis betyde at du skal oplade din Babyalarm ca. 1 gang om ugen, hvis dit barn sover 3-4 gange i løbet af en dag.

Alt afhængig af hvordan du bruger dit batteri og vedligeholder det kan det oplades mellem 300-500 gange.

 • Nikkel-Metalhydrid (NiMH):

Dette er Hybridbatterier, som er en nyudviklet teknologi, hvor der er samlet det bedste fra både ” genopladelige batterier” og ” Alkaline batterier”.

Dette er nogle langtidsholdbare, genopladelige, “AAA” energibundter på 1,2V og 1000 mAh. De er kendt for sin lange batterilevetid og mulighed for mange opladninger.

Hybrid batterier, på linje med Alkaline batterier, har lav selvafladning de første mange opladninger. Det vil sige at når du har åbnet pakken med din Babyalarm kan batterierne sættes i og tages i brug med det samme, da de er opladet fra fabrikken.

Alt afhængig af hvordan du bruger dit batteri og vedligeholder det kan det oplades mellem 500- 2000 gange. Dette er en stor fordel både for din egen pengepung og miljøet.

Der findes forskellige udgaver af NiMH batteriet. Ulempen ved hybrid batteriet, af den ældre generation, er at du vil opleve at batteriet bliver forringet efter 300 opladninger. Dette vil kunne mærkes på batteriets kapacitet, den indre modstand og selvafladning. Hvor meget batteriet selvaflader vil varierer med temperaturen. Disse batterier egner sig derfor f.eks. Ikke i en fjernbetjening, da de har brug for jævnlige opladninger.

Den nyere generation af Ni- MH batterier er på op til 2500mAh. Denne har en væsentlig lavere selvafladning sammenlignet med den ældre udgave.

Yderligere kræver dette batteri vedligeholdelse i forbindelse med opladning. Dette for at beholde batteriets levetid længst muligt.

Når batteriet er afladet første gang skal du være opmærksom på at lade det oplade 12-18 timer/ indtil det er fuldt opladt. Herefter foretages der kun vedligeholdelses opladninger. Det vil sige kortere ” klat- opladninger der flugter med selvafladningsraten.

Herudover skal du være opmærksom på at du hver tredje måned bruger all energien i batteriet indtil det er fuldstændig afladt. Herefter skal batteriet genoplades 100% igen. Gøres dette hyppigere eller med større mellemrum slides batteriet unødigt. Springer man over dette, eller glemmer det, vil der ophobe sig krystaller inde i batteriet. Disse har indflydelse på batteriets kapacitet. Når du aflader og genoplader batteriet helt, fjernes krystallerne igen.

“NiMh” batterier anbefales ikke at oplade langsomt, da de bliver varme imod slutningen af opladningen. De bør oplades hurtigt på 3 timer eller lynopladning på 1 time. Inden i batteriet er der Indbygget sikkerhed og beskyttelse imod kortslutning, overophedning og overspænding.

Disse batterier kan bruges både ved høje og lave temperaturer og er derfor vejr- og temperatur bestandige. Dog vil dette påvirke batteriets selvafladning og holdbarhed.

 • Afslutningsvis:

Vi kan ud fra ovenstående beskrivelse konkludere at det ikke er ligegyldigt om der medfølger:  ” Lithium- ion”, Lithium- Polymer” eller ” Nikkel- Metalhydrid” batterier til din babyalarm.

Vi vil anbefale dig at gå efter ” Lithium- Ion” batterier. Denne type batteri holder, som skrevet ovenover, længere på strømmen, har en højere effekt, ingen hukommelseseffekt, har en meget lav selvafladnings hastighed og tåler korte opladninger med små boost inden brug/ du kan oplade lige som det passer dig i din hverdag.

OBS!! Lithium batterier egner sig ikke til langtids opbevaring. Hvis du vil gemme Babyalarmen til din næste baby, så aflad batterier til 40 %, tag det ud af Babyalarmen og opbevar det herefter i køleskab.

Vi vil anbefale at vælge en babyalarm der kan oplades i en oplader station/ DOC, også under brug. Det er vigtigt at Babyalarmen virker når baby er klar til at sove.  Denne funktion kræver en investering i genopladelige “batterier. Ud fra et økonomisk, langsigtet perspektiv holder disse længere end engangs batterier og er derfor en fornuftig investering, fremfor at du jævnligt skal købe engangs batterier, og i værste fald, løbe tør for batterier midt under babys dybeste søvn. 

En babyalarm, i god kvalitet, der er købt med genopladelige “Lithium” batterier, vil kunne have en batterilevetid på op til 70 timer standby- mode. Det vil i praksis betyde at du skal oplade din Babyalarm ca. 1 gang om ugen, hvis dit barn sover 3-4 gange i løbet af en dag.

Det mest normale er at en babyalarm bruger standard AA-celler, hvis strøm er vist i milliampere timer (mAh).  Det er denne værdi der er interessant at kigge på ift. batterilevetid. Jo højere værdi, jo længere kan din babyalarm holde strøm. De enheder der kræver specielle batterier, er kendetegnet ved længere holdbarhed.

Vær altid opmærksom på at købe de batterier som er beregnet til din babyalarm og med den korrekte typebetegnelse. Dette sikrer at det nye batteri er perfekt tilpasset din alarm og dermed giver den optimale funktion og holdbarhed.

De fleste Babyalarmer har en indbygget indikator der viser, i displayet, den resterende batterilevetid. Dette er en stor fordel, således at du kan oplade din Babyalarm i tide.

Punkt 2 – At kunne dække den nødvendige afstand

Når du skal ud at investere i en babyalarm med fornuftig rækkevidde kan du nemt blive snydt ved blot at læse på pakken.

Mange producenter reklamerer med en rækkevidde på op til flere hundrede meter. Denne rækkevidde er typisk målt i fugleflugt/ den lige linje uden forstyrrende elementer imellem. Denne vil derfor give dig et misvisende billede af den reelle rækkevidde, medmindre du altid har fri passage imellem sender og modtager på dine babyalarm.

Rækkevidden vil hurtigt blive påvirket af signalforstyrrelser såsom tykke mure, vægge, naboers Babyalarmer, flere etager, træer, elektroniske enheder o.l. der står imellem dig og din baby.

Ovenstående forstyrrelser, og indvirkning på rækkevidde, kan være svært/ umuligt at gætte sig til på forhånd. En god ide er at forsikre sig om at Babyalarmen kan byttes, på trods af udpakning. Kan den det vil du kunne afprøve rækkevidden inden du for alvor tager den i brug.  Hvis dette ikke er en mulighed så vælg altid en Babyalarm med større rækkevidde end dit reelle behov.

Lydtransmissionen fra babyalarm til modtager kan foregå digitalt, analogt eller via internettet.

Bor du i tætbebyggede områder, vil den digitale babyalarm være et fordelagtigt valg. Denne finder signal igennem digitale kanaler. Dette mindsker risikoen for at babyalarmen opsnapper lyden fra en anden grædende baby. De digitale Babyalarmer har dog en kortere rækkevidde, sammenlignet med de analoge babyalarmer. Disse dækker behovet for rækkevidde hvis du bor i en lille lejlighed og ikke har behov for at stille dit barn på lang afstand fra dig selv.

Analoge babyalarmer har en lang rækkevidde, og er derfor perfekte til dig der bor i en stor lejlighed eller hus med have. Ulempen på dine type babyalarm er at signalet hyppigere bliver forstyrret.

Vælger du en WiFi- Babyalarm er du afhængig af internetforbindelse. Dette kan i de fleste tilfælde fint lade sig gøre der hjemme, men hvis du også ønsker at have baby med på rejser, så kan denne type Babyalarm skabe problemer. Ud over dette vil signalet fra WiFi være afgørende for at udnytte Babyalarmens fulde potentiale. Denne type Babyalarm kan fås som “Smart- babyalarmer” hvor sender og applikationen ligger i en smartphone. Herunder skal du være opmærksom på faren for forskellige risici ved benyttelse forbundet med WIFI og din digitale sikkerhed. Disse ting skal du være opmærksom på ved brug af en WIFI- babyalarm:

– Sørg for at have de nyeste software opdatering installeret!! Er der problemer med sikkerheden, løses dette i de fleste tilfælde, med en automatisk software opdatering. Dette sker dog ikke altid. Babyalarmens indstillinger og opdateringer kan tjekkes på appen.

– Husk at lave en stærk adgangskode!!
De standard koder der følger med en WIFI- babyalarm er let for fremmede at gætte. Husk derfor at ændre din kode før den tages i brug. Her er det vigtigt at lave en unik og stærk kode. Dette mindsker risikoen for at din baby- alarm bliver hacket.

– Del kun nødvendige oplysninger!!
Når du vil tage en WIFI- babyalarm i brug skal der oprettes en konto. Dette kan komme på bekostning af brugerens privatliv. Overvej derfor hvilke oplysninger i ønsker at dele, og del kun det højst nødvendige.

Afslutningsvis

Til sidst er det vigtigt at huske på at rækkevidde også er afhængig af antal kanaler. Du skal her tage højde for de forstyrrende elementer der kan være omkring dig, som nævnt tidligere. Hovedreglen er: Jo flere kanal-muligheder din Babyalarm har, jo større er sandsynligheden for at du kan finde et klart signal på den rigtige frekvens.

Punkt 3 – At undgå farlige strålinger til baby

Forældres højeste ønske er at passe godt på deres børn og give dem den bedste start på livet. Derfor er det ikke underligt at have bekymringer omkring strålingers potentielt skadelige påvirkninger på deres små babyer.

Igennem de seneste år har der været meget fokus på strålinger fra elektroniske apparater herunder også babyalarmer.  Producenterne har sat en stor ære i at levere Babyalarmer med lavest risiko for farlige strålinger til din baby.

Indtil dags dato er der lavet få videnskabelige undersøgelser af strålingsfaren ved babyalarmer. Dem der er lavet på dette område har ikke kunne påvise at der skulle være skadelige strålinger fra babyalarmer. Der er dog påvist at strålinger fra mobiltelefoner er skadelige. Begrundelsen for dette er de elektromagnetiske bølger der udsendes fra mobiltelefoner er meget voldsomme i styrke og intensitet.

“Råd og Rön” lavet en test på strålinger fra Babyalarmer. Denne giver ingen grund til bekymringer eller panik. De strålinger der udsendes fra Babyalarmer ligger langt under grænseværdierne der anbefales. Derfor kan i trygt bruge babyalarmer uden frygt for strålinger.

Sundhedsstyrelsen og WHO mistænker hellere ikke at Babyalarmer skulle have negativ indflydelse på helbredet. Dette skyldes både at intensiteten aftager kraftigt hvis der er afstand og fordi Babyalarmers radiobølger i forvejen har en lav intensitet. Hvis i sørger for en afstand, imellem babyalarmens antenne og babys hoved, på blot få cm er styrken alerede faldet 10 gange.

På trods af ovenstående anbefaler både producenter og eksperter at man placerer Babyalarmen i en vis afstand fra barnets hoved, gerne i fodenden af vuggen eller barnevognen. Dette er af sikkerhedshensyn, da forskningen stadigvæk er begrænset omkring eventuelle strålinger. Sørger i for en afstand på 25 cm fra hovedet, vil styrken fra de elektromagnetiske bølger være faldet med 250-500 gange, sammenlignet med en mobiltelefon. Herudover anbefales det at købe Babyalarmer med “ikke- pulserende” strålinger og under 10 milliwatt.

Hvis du ikke føler at dette giver dig tilstrækkelig ro i maven, så findes der babyalarmer hvor producenten har lagt særlig stor vægt på at holde strålingen så lav som mulig.

Du kan købe både analoge og digitale babyalarmer. De analoge babyalarmer udsender mindre strålinger end digitale, men samtidig er risikoen større for interferens med andre elektroniske apparater. Herunder udefrakommende signaler fra transmitterende produkter, som f.eks. andre Babyalarmer eller mobil telefoner.

Udvalgte digitale alarmer kan sættes på et såkaldt “ECO- mode”, dette nedsætter strålinger. Dette vil dog kunne påvirke Babyalarmens rækkevidde.

Punkt 5 – At leve op til kvalitet og holdbarhed

Der er mange muligheder, og dine behov kan ændre sig med babys udvikling. Det er dyrt at få en baby, med mange investeringer. Vi anbefaler alligevel at give lidt ekstra for god kvalitet, da dette går hånd i hånd når det kommer til babyalarmer. Planlægger i flere børn, vil dette også kunne blive en længerevarende investering ved at investere i holdbar kvalitet med lidt flere funktioner end blot tænd/sluk. 

Ud over det økonomiske perspektiv er det at købe kvalitet også en investering i at du med god samvittighed kan tage lidt tid til dig selv mens baby sover. Det giver en ubeskrivelig ro i maven at have vished om at der er en “lille, men STOR hjælpende hånd”” der fanger alle lyde fra dit barn og giver dig besked med det samme der er brug for hjælp og trøst. Således behøver du ikke at bekymre dig for om du er kommet på forkert frekvens med din “walkie talkie” babyalarm, således at det lige pludselig er naboens baby du hører, højtaleren ikke er god nok til at fange alle lyde eller irritere dig over at der ikke er den ønskede holdbarhed på batteriet efter opladning. De bekymringer er der alerede nogle der har lagt ekstra penge i at tage sig hånd om. 

Billige løsninger er simpelthen ikke nødvendigvis dem der bedst kan betale sig i længden. Energien skal bruges på din baby ikke på irritation over dårlige køb, du samtidig er afhængig af. Dette kan ende med unødigt mange ture i butikken og afprøvninger af forskellige Babyalarmer. Det kan med andre ord blive en dyr fornøjelse at investere for billigt.

Hvad koster en babyalarm?

Prisen på en Babyalarm varierer typisk fra: 229 kr. til 3699 kr.

Generelt forholder det sig således at der er en vis sammenhæng imellem pris og kvalitet. Dette gør sig også gældende for babyalarmer. I de test   vi har gennemgået viser der sig et tydeligt billede af at de billigste produkter også får de dårligste resultater. Ønsker du en Babyalarm med god kvalitet og som lever op til forbrugerens forventninger skal du op og give omkring 1000 kr. ” Philips Avent SCD715″ er dog en undtagelse. Denne kan købes til under 1000 kr. og lever stadigvæk op til kvalitet og forventninger til funktionalitet.

Vi vil derfor ikke anbefale dig at gå på kompromis med prisen. Det kan ikke betale sig i længden, da du risikerer at stå med et produkt der ikke lever op til holdbarhed og forventninger der bør stilles til en Babyalarm.

Ovenstående behøver ikke at betyde at du skal ud at investere i den dyreste babyalarm du kan finde på markedet for at blive tilfreds. En billigere model kan sagtens slå fint til, hvis du blot ønsker en alarm, der kan det nødvendige. Ønsker du dig mange særlige ekstrafunktioner med i købet, vil prisen dog typisk også stige. Dette kan for mange være værd at investere i, således at du kan få den tryghed du har brug for. Dette vil betyde at du vil kunne slippe ansvaret for en tid og blot glæde dig over at din baby har overgivet sig til den skønneste, dybe og rolige søvn.

Er der fordele ved at have kamera på min babyalarm i tillæg til audio (lyd)?

Ønsker og behov er forskellige fra forældre til forældre. Her er der ikke noget der er mere rigtigt end andet, det handler om at du/ i skal føle jer trygge i pasningen af jeres baby.

Et kamera på Babyalarmen giver jer muligheden for at kunne holde øje med jeres baby, uden at være fysisk til stede når baby skal have ro til at sove. Det giver også ro til dig at kunne kigge på kameraet, fremfor at skulle løbe hen til barnevognen eller vuggen, hver gang baby bevæger sig eller laver lidt lyd. Har du en baby der sover meget uroligt, vil vi anbefale dig at investere i et kamera så du let kan tjekke baby uden at skulle ud til den lille hver gang der er en bevægelse. Dette vil give ekstra ro i starten, hvor det hele er nydt og man som nybagte forældre på mange måder kan mærke usikkerhed.

For nogle forældre kan det være rigtig svært at forlade sin lille guldklump på sit eget værelse, hvis ønsket samtidig er at baby skal lære at sove alene. Det er sundt for baby at lære at falde i søvn selv med tiden. For mange små babyer er det samtidigt svært at overgive sig til søvnen, især hvis duften af mor eller far er lige ved siden af. Så vil babyen helt naturligt søge nærvær helt tæt på dig. Det er helt naturligt og en sund del af udviklingen at baby lærer at give slip på mor og far, for nogle timer ad gangen, hvis den lille oplever at blive mødt og trøstet i sin gråd. Dette er også sundt for mor og far. Et kamera kan gøre det nemmere for mange forældre at give slip på sin baby for en tid, hvis de stadigvæk kan holde øje med babyen, uden at skulle sidde lige ved siden af vuggen/ barnevognen imens baby sover.

Ulemperne med babyalarmer med kamera/ video er at de som hovedregel er dyrere. Ud over pris har de en kortere rækkevidde og signalet bliver hyppigere forstyrret sammenlignet med Babyalarmer uden kamera. Herudover bruger denne type Babyalarm mere batteri, men dette er der i de fleste Babyalarmer taget højde for. De fleste babyenheder er dog afhængige af strømtilførsel, hvilket begrænser muligheden for hvor baby må sove.

Til sidst er der en udfordring i at lyd- og billedkvalitet hurtigere bliver forringet, sammenlignet med en baby- alarm kun med lyd. Dette er tilfælde når afstanden imellem Baby enheden og forældreenheden bliver for stor eller øges 

Babyalarmer med audio, uden kamera, er typisk billigere, har større rækkevidde og er mere kompakte, hvilket er ideelt når du f. eks er ude at rejse. Til dig der ikke har behov for den ekstra tryghed et kamera giver, så kan denne Babyalarm det en babyalarm basalt skal kunne, at sørge for at du hører når baby græder.

Råd & Rön har både testet babyalarmer med og uden video/ billede. Denne test viste at de færreste modeller med kamera præsterer, som de burde. Det de scorer dårligt på er at videobilledet forsvinder hvis man bevæger sig væk fra baby- enheden. Video overførslen går yderligere på kompromis med lydkvalitet og rækkevidde.

Vi vil ud fra ovenstående argumenter, anbefale dig at gå med det simple valg og vælge en Babyalarm med lyd/ audio, uden kamera. Det er her vi tror du får den største tryghed, selv om du ikke kan se den lille sovende baby.

Lille tip til at forlænge levetiden på din Babyalarm

Ved at investere i en “Bugbag” fra “Bedbugz” kan du både beskytte babyalarmen og samtidig placere den lige hvor det passer dig. En “Bugbag” beskytter babyalarmen imod smuds og fugt.

Sammen med “Bugbag” følger en lille plastik ring/”Bugbite”. Denne gør at du kan hænge posen lige hvor det passer dig og nemt kan flyttes rundt med.

Posen er designet med huller i bunden. Her kan du hænge rangler, bideringe og andre legesager. I lommen bag på posen kan du sørge for at der altid er en serviet eller andet du har brug for i øjeblikket lige ved hånden.

Denne lille opfindelse gør det samtidig også nemmere at skabe den anbefalede afstand imellem Babyalarm og babys hoved. Dette uden at gå på kompromis med lydoptagelsen af babys gråd.

Pris: fra 199 kr.


Philips avent

Bedst i test babyalarmer 2023

Når tiden er kommet til at den lille nye verdensborger skal puttes trygt og godt under dynen, er det ikke en garanti at den lille borger bliver sovende hele natten igennem eller de tænkte antal timers lur i løbet af dagen.

Når den lille prins eller prinsesse vågner så vil alle forældre gerne vide det så der kan reageres på den lilles kald. Dette kræver en Babyalarm der kan leve op til kravene omkring rækkevidde, lang batteritid, stor holdbarhed, let betjening og stor drift sikkerhed, der fanger babyens søgning efter kontakt med jer.

Babyalarmer er på standby når den lille sover tungt og roligt og der er roligt i rummet. Med det samme baby begynder at give lyd fra sig skal alarmen være klar med sin følsomme mikrofon.

Babyalarm findes i mange forskellige versioner, med utallige funktioner. Der er også forskellige størrelser, modeller, design og farver. Vi vil nu guide dig igennem “bedst i test” på 9 forskellige babyalarmer. Disse kommer i tilfældig rækkefølge, med en grundig produktbeskrivelse, fremhævelse af babyalarmens fordele og ulemper og de nyeste markeds priser på produktet.

Bemærk venligst, “Tid til baby” tester ikke selv produkter, men indsamler resultater fra uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

De prisvindende babyalarmer er udvalgt på baggrund af eksperternes anmeldelser, test og forbrugerens oplevelser.  Efterfølgende er det op til dig at vælge hvilken Babyalarm der er bedst for dig og de behov du har.

God læselyst!!

BEDST I TEST BABYALARM AUDIO

1. Padwico 850

Pris.
Fra 898 til 1149 kr.

 • Farve: white, black.
 • Opladning: Nem og effektiv. Oplades i medfølgende holdere/ Dock til begge enheder.
 • Kommunikation: 2- vejs
 • Rækkevidde: Lang/ op til 500 m. Perfekt til større villa og hvor babyer både sover indenfor og udenfor.
 • Brugervenlig: JA
 • Kamera eller Audio: Audio
 • Temperaturmåling: JA, fungerer upåklageligt helt ned til – 20 grader
 • Digital, Analog eller WiFi: DIGITAL
 • Udstrålingseffekt: Minimum
 • Alarmering: Særdeles god, her kan følsomheden på babys mikrofon justeres

Denne brugervenlige babyalarm med sit stilrene og slanke design, har fået god omtale og en flot 2. plads på “pricerunner.dk” med 4,5 ud af 5 stjerner, 4,5 ud af 5 stjerner på “Google Shopping” og 4 ud af 5 stjerner i det svenske magasin “Bästforbärn.se”.  Der skrives blandt andet at denne babyalarm kan alt det en babyalarm skal kunne.

De mest populære og eftertragtede babyalarmer på markedet har funktionen med 2-vejs kommunikation. Dette er en af de helt store fordele også ved “Padwico 850”. Den giver dig, som forældre mulighed for at kunne berolige dit barn på vej over til den ulykkelige lille. Nogle gange slipper du for turen, og kan nøjes med at berolige din baby igennem alarmen.

Denne alarm er utrolig stilren og smart i designet. Den ligner en smartphone og kan derfor ligge i din lomme og være med hvor du er.

Højtaleren er i top kvalitet, så her vil du aldrig opleve ikke at høre din baby. Dette kan suppleres med vibrations funktion. På denne måde bliver du også fysisk alarmeret på at der er lyde eller bevægelser ude ved baby. Alt efter hvilken situation du bruger din Babyalarm i kan alarmens lyd niveau i højtaleren og mikrofonens sensitivitet justeres.

Babyalarmen er udover ovenstående fremstillet med en funktionel krop på bagsiden. Dette gør at du nemt kan fastmontere den på tremmesengen. Dette betyder at den er uden for rækkevidde for alle små pilfingre og hellere ikke ligger i vejen når baby skal sove.

Skærmen kan indstilles til et behageligt, dæmpet sovelys, der skaber tryghed for den lille, hvis han/ hun vågner om natten, og under indsovningen. Ud over dette er der også automatisk temperaturmåling indbygget i babyenheden. Det betyder at du får løbende opdateringer på om der er for koldt eller varmt i omgivelserne omkring der hvor din baby sover.

Denne Babyalarm har et særdeles stærkt signal også igennem tykke vægge. Er der mursten/ murværk imellem de 2 enheder, skal du dog være opmærksom på at dette vil kunne nedsætte signalstyrken. Den kan indstilles til selv at finde den rigtige frekvens.

Indstillingerne kan løbende ændres på denne Babyalarm. Dette gælder også lydstyrke og vibrationsstyrke. Hvis du får venner på besøg vil denne funktion glæde dig, så du kan høre din baby, på trods af snak omkring dig eller høj musik. Modsat kan der i situationer, f.eks. til vigtige møder, under bryllupstaler osv. være en fordel at kunne nedjustere lydstyrken en anelse

Padwico 850 er en fuldt ud digital alarm, og den første på det danske marked der også er godkendt i EU. Den er testet i forhold til både sundhed, lys og materiale. Herunder har den en udstrålingseffekt der ligger under EU’s minimumsgrænse.

Dette er en fantastisk, holdbar alarm, der også vil kunne bruges af kommende søskende. Den er en af markedets mest velfungerende, sunde og miljørigtige Babyalarm.

Her får du i sandhed hvad du betaler for + lidt ekstra.

2. CaPiDi babyalarm

Pris.
Fra 799 til 1208 kr.

 • Farve: Black, Pearl
 • Opladning af batteri: Geopladelige batteri medfølger. Opladning via kort mikro USB kabel eller CAPiDi USB.
 • Kommunikation: 1. vejs
 • Rækkevidde: LANG / op til 800 m i luftlinje
 • Batteritype: Fungerer optimalt ned til – 20 grader.
 • Batterilevetid: LANG/ 109 t. på standby tilstand
 • Brugervenlig: JA
 • Kamera eller Audio:  Audio
 • Temperaturmåling: NEJ
 • Udstrålingseffekt: LAV
 • Alarmering: Yderst lydfølsom+ alarmering ved mistet signal til babyenhed og lavt batteri niveau. Alarmerer også via vibration. Kan justeres i lydniveau og sensitivitet.

Denne lille og praktiske babyalarm er den absolut mindste på markedet, men muligvis verdens bedste. Den kom på en flot 3. plads på “Pricerunner.dk” med 4,2 ud af 5 stjerner og fik også 4,2 ud af 5 stjerner i det svenske magasin “Prisjakt.nu”. udover dette vandt CAPiDi  2023 “Bedst i Test” på den svenske forbrugerside, test.se.

Her er det praktiske ikke gået på kompromis med det æstetiske og smukke design. Dette er den perfekte alarm for dig der kan lide at være på farten og opleve verden sammen med din baby.

Denne lille alarm er udstyret med en bælte klemme så du kan hæfte den fast i barnevognen, babysengen og buksekanten. Den er også lille nok til at kunne være i din lomme uden at genere.

Denne alarm er på “Pricerunner” beskrevet som brugervenlig med god batteritid og lydfølsomhed. Perfekt også når baby skal passes af andre.

Hvis du skulle blive træt af at denne Babyalarm fanger for mange lyde, også omkring baby, som f. eks naboens kat eller biler der kører forbi, så kan følsomheden nedjusteres både på lyd og vibration.

En lille ekstra detalje der udskiller denne fra andre Babyalarmer er at den kan gøres meget personlig. Der er mulighed for at indsætte et billede både i forældre- og babyenheden. Dette er en kær detalje både for den lille og for dig.

Her får du virkelig meget for pengene, gemt i en lille, lækker kompakt Babyalarm

3. Neonate babyalarm BC-6500D

Pris.
Fra 1299 til 1399 kr.

 • Farve: Black
 • Opladning: Turbooplader, kan lades under brug på få timer. Genopladelige Lithium Batterier inkluderet til begge enheder og oplades i Dock.
 • Kommunikation: 2- vejs
 • Rækkevidde: Lang/ op til 800 m
 • Batteritype: Inkluderede Litium batterier
 • Batterilevetid: Lang/ stand- by levetid op til 200 t.
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller Audio: Audio
 • Temperaturmåling: Ja, indikerer temp. ned til -19 grader.
 • Digital, Analog alarm eller WiFi: Digitalt
 • Udstrålingseffekt: Lav
 • Alarmering: Stabil alarmering, høj mikrofonfølsomhed og god lyd i forældreenheden. + Vibration i forældreenheden.
  Det fuldt digitale lydtransfer garanterer klar lyd uden forvrængning.

Denne udgave af “Neonate” er den nyeste fra brandet med et større display end de ældre modeller. Den har fået super gode anmeldelser på “Pricerunner” med hele 4,7 ud af 5 stjerner, Generelt er Neonate en af de mest populære babyalarmer på markedet. I denne model er der skruet op for kvalitet og funktioner, sammenlignet med de to foregående modeller.

Hver enhed er lavet i en praktisk, smart og lille størrelse således at den kan komme ned i lommen. Den måler kun omkring 9 cm fra top til bund.

Det der er unikt ved lige præcis denne Babyalarm er at der kan tilsluttes op til tre baby- enheder til forældreenheden. Dette kan ingen andre Babyalarmer i verden og er en stor fordel for dig der har mere end 1 barn der sover til middag.

Der er LED lys indbygget i disse alarmer, der er lydsensitive. Disse indikerer hvilken babyenhed der optager lyden så du ikke skal gå forgæves.

Udover dette er der ingen stråling når dit barn sover på grund af stemmestyret aktivering, og du kan holde øje med præcis hvor lang tid dit barn har sovet takket være en indbygget timer.

LCD-skærmen på denne alarm er ekstra stor, med tekst, som gør den ekstra brugervenlig.

De stærke Litium batterier egner sig perfekt til det nordiske klima og Babyalarmens lille, enkle design egner sig perfekt til din lomme. Den måler kun omkring 9 cm fra top til bund.

En kæmpe fordel ved at vælge Neonate er at lithium-batterierne ikke behøver at lades fuldt op inden brug, den oplader uanset strømstatus og hvis skærmen er slukket så bruger den ikke strøm.

Hvis du er i tvivl om hvilken måde der bedst egner sig til fastgørelse af alarmen medfølger her en række muligheder: nakkesnor til at have omkring mors hals og til ophæng over baby, klips bag på alarmen, velcro holder og sugekop. Udover praktiske alternativer til opsætning kommer der også et cover med til bagbeklædning, hvilket er med til at forlænge alarmens holdbarhed.

Hvis du vælger denne alarm behøver du ikke at bekymre dig for at lade baby sove på lang afstand fra dig. Denne Babyalarm er nemlig udstyret med et af de stærkeste signaler, sammenlignet med markedets moderne og konkurrerende Babyalarmer. Her vil lange afstande, murvægge eller andre signal forstyrrende kilder ikke påvirke alarmens lydkvalitet eller signal.

Et rigtig godt køb, hvor du får meget for pengene.

4. Neonate BC 5700D

(Denne model er magen til søster modellen, som beskrives nedenunder, Neonate BC5800D. Her er det farven der adskiller sig og om du er medst til opladning med ladekabel eller i opladnings station/Dock)

Pris.
Fra 999 til 1299 kr.

 • Farve: Grey
 • Opladning: Genopladelige Litium batterier medfølger. Oplades via stik i siden/ medfølgende ladekabler.
 • Kommunikation: 1- vejs
 • Rækkevidde: Lang/ op til 800 m
 • Batteritype: Genopladelige Lithium batterier
 • Batterilevetid: Lang/ Standby tid op til 200 t efter fuld opladning.
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller Audio: Audio
 • Temperaturmåling: Ja, helt ned til – 20 grader + justerbar alarmering på temp.
 • Digital , Analog alarm eller WiFi: Digital
 • Udstrålingseffekt: Lav
 • Alarmering: Stabil alarmering, høj mikrofonfølsomhed og god lyd i forældreenheden. + Vibration i forældreenheden.
  Det fuldt digitale lydtransfer garanterer klar lyd uden forvrængning.

Med en Neonate BC-5700D, får du en billigere trådløs babyalarm, sammenlignet med storebror ovenover, uden at gå på kompromis med rækkevidde. Denne har også fået en flot bedømmelse på ” Pricerunner” med 4,1 ud af 5 stjerner.

De stærke Litium batterier egner sig perfekt til det nordiske klima, “klat” opladninger og babyalarmens lille, enkle design egner sig perfekt til din lomme. Den måler kun omkring 9 cm fra top til bund

Med den store LCD- skærm er det let for dig at følge med i lyd, batteriniveau og temperaturen omkring barnet. I begge alarmer er der ” nattelys” funktion således at hverken du eller baby vækkes af lyset fra Babyalarmen.

Rækkevidde og signal bliver i Neonate ikke forringet af mursten eller støj fra omgivelserne. Det betyder at denne Babyalarm egner sig for alle, uanset om du bor i lejlighed, by, villa med stor have eller på landet.

En kæmpe fordel ved at vælge Neonate er at lithium- batterierne ikke behøver at lades fuldt op inden brug, den oplader uanset strømstatus og hvis skærmen er slukket så bruger den ikke strøm.

Til sidst vil vi fremhæve nattelys funktionen, som er uundværlig for ikke at forstyrre hverken din eller babys søvn unødvendigt.

5. Neonate BC5800D

Pris.
Fra 999 til 1299 kr.

 • Farve: Black
 • Opladning: Hurtig opladning/ Få timer i Dock. Medfølgende genopladelige Litium batterier.
 • Kommunikation: 1-vejs
 • Rækkevidde: Lang/ op til 800 m
 • Batteritype: Genopladeligt Lithium batteri
 • Batterilevetid: Lang/ standby tid op til 200 t efter fuld opladning.
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller Audio:  Audio
 • Temperaturmåling: Ja, helt ned til – 20 grader + justerbar alarmering på temp.
 • Digital , Analog alarm eller WiFi: Digital
 • Udstrålingseffekt: Lav
 • Alarmering: Stabil alarmering, høj mikrofonfølsomhed og god lyd i forældreenheden. + Vibration i forældreenheden.
  Det fuldt digitale lydtransfer garanterer klar lyd uden forvrængning.

Neonate BC-5800D er modellen imellem de to ovenstående. Den har fået 4,7 ud af 5 stjerner på “Google- Shopping” og 4 ud af 5 stjerner hos “Pricerunner”.

De stærke Litium batterier egner sig perfekt til det nordiske klima og babyalarmens lille, enkle design egner sig perfekt til din lomme. Den måler kun omkring 9 cm fra top til bund.

Med den store LCD-skærm er det let for dig at følge med i lyd, batteriniveau og temperaturen omkring barnet. I begge alarmer er der “nattelys” funktion således at hverken du eller baby vækkes af lyset fra Babyalarmen.

Rækkevidde og signal bliver i Neonate ikke forringet af mursten eller støj fra omgivelserne. Det betyder at denne Babyalarm egner sig for alle, uanset om du bor i lejlighed, by, villa med stor have eller på landet.

En kæmpe fordel ved at vælge Neonate er at lithium- batterierne ikke behøver at lades fuldt op inden brug, den oplader uanset strømstatus og hvis skærmen er slukket så bruger den ikke strøm.

Til sidst vil vi fremhæve nattelys funktionen, som er uundværlig for ikke at forstyrre hverken din eller babys søvn unødvendigt.

6. Philips Avent SCD715

Pris.
Fra 757 til 804 kr.

 • Farve: White/blue
 • Opladning: Genopladelige batterier til forældreenhed, strøm til babyenhed. Opladningstid: Op til 10 timer. Der medfølger 2 strømadaptere til opladning.
 • Kommunikation: 2- vejs
 • Rækkevidde: Indendørs 50 m og udendørs 330 m.
 • Batteritype: Genopladelige AA-batterier medfølger til forældreenhed. Babyenhed kræver strøm eller 4 X AA batterier der skal købes separat.
 • Batterilevetid: Energibesparende igennem smart ECO tilstand. Driftstid for forældreenhed er på op til 4 timer, standby tid op til 24 t efter opladning.
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller Audio: Audio
 • Temperaturmåling: Ja
 • Alarmering: Temperatursensor med mulighed for alarm, krystalklar lyd, alarmerer mistet signal og lavt batteri niveau

Denne babyalarm er fantastisk holdbar og har fået flotte 4,7 ud af 5 stjerner på “pricerunner.dk“. Brandet er kåret som nummer 1 inden for børneprodukter, fordi “Philips Avent”, leverer produkter af god høj kvalitet, effektivitet og holdbarhed.

Med en Philips Avent babyalarm får du 100% privat forbindelse direkte til din lille guldklump. Her bliver signalet ikke forstyrret og den giver krystal klar lyd.

Der er i denne Babyalarm integreret lys og vuggeviser. “ECO- tilstand” betyder i praksis at jo tættere forældreenheden er på babyenheden, jo mindre strøm bliver der brugt på at opnå perfekt forbindelse. Dette skyldes at lydtransmissionen mindskes og dermed forøges batteritiden.

Der er mulighed for at afspille 5 forskellige, afslappende vuggeviser og aktivere varmt, beroligende natlys på babyenheden.

Til denne Babyalarm medfølger der ikke batteri til babyenheden. Der anbefales fra producenten at babyenheden tilsluttes strøm. I tilfælde af strømsvigt, eller behov for at stille baby på større afstand udenfor, kan der tilkøbes fire AA Alkaline batterier (1,5 V). Køb ikke genopladelige batterier til babyenheden. Den har ingen opladningsfunktion og genopladelige batterier vil forringes med tiden når de ikke er i brug.

BEDST I TEST BABYALARM MED KAMERA!

7. Netgear Arlo Baby

Pris.
Fra 1200 kr.

 • Farve: white/green, white/grey, white/yellow, white
 • Opladning: Genopladeligt batteri på modtageren.  Strømadapter med USB- kabel til babyenhed.
 • Kommunikation: 2-vejs
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller audio: Kamera med nat funktion
 • Temperaturmåling: Ja
  Digital, analog eller WIiFI:  WiFi
 • Alarmering: lyd og bevægelses sensitiv med alarmering, god billedkvalitet med natte syn.

Denne babyalarm med overvågnings kamera har fået rigtig gode anmeldelser fra den britiske avis “The independent”, ” busines Insider”, det britiske teknikmagasin “Pcmag.com“, 9 ud af 10 stjerner hos amerikanske “Tomsguide.com” og sidst, men ikke mindst blev den kåret som direktørens valg hos amerikanske “Techhive.com.”

Arlo Baby er fra mærket “Netgear”. Den kommer i et kanin-  design, med små ører og fødder, der kan tages af og på efter ønske. Vi synes den ser meget hyggelig ud, og tror på din baby også vil blive forelsket i den lille kanin der passer på den både nat og dag.

Kameraet overvåger i full HD og har en tilhørende mikrofon, højtaler og nattesyn. Denne kan både overvåge dit hus og din baby. I modsætning til mange andre Babyalarmer med kamera har denne fået ros og gode anmeldelser med på vejen. Den er bestemt ikke den billigste på markedet, men dette produkt er helt i top, når det kommer til alt hvad et overvågningskamera og en Babyalarm skal kunne. Herunder er billedkvaliteten helt top, fantastisk med en opløsning helt op til 120 x 1080.

Udover nødvendige funktioner kan denne Babyalarm også spille vuggeviser eller du kan selv snakke igennem den til din baby.

Du har her mulighed for at opsætte kameraet til at fortælle dig hvis der kommer lyde eller bevægelser fra baby/ omgivelserne. For at se billedet fra kameraet kan du også bruge din smartphone – både iPhone og Android. Således har du kameraet ved hånden hele tiden. Dette tager blot et par minutter at sætte din telefon op til. Lige efter du har fået din Arlo Baby med hjem og åbnet kassen, så skal du forbinde USB- kablet til Arlo Baby og putte det i en oplader. Når du kan se et lys der blinker, så er du velkommen til at gå i gang med opsætning til din telefon.

Optagelserne fra kameraet bliver løbende gemt, disse kan ses ved at oprette en gratis konto hos Netgear. Du optager også i mørket med den indbyggede nattefunktion.

8. Motorola Halo+

Pris.
Fra 1899-2307 kr.

 • Farve: White
 • Opladning: Genopladeligt batteri+ Tilslutning til strømkilde.
 • Kommunikation: 2-vejs
 • Rækkevidde: Lang
 • Batteritype: 1 Genopladeligt batteri til forældreenhed. Babyenhed kræver tilslutning til strømkilde.
 • Batterilevetid: Lav/ op til 8 timer på fuldt opladet batteri, genopladelige, men kun til forældrene hed. Babyenhed kræver tilslutning til strømkilde.
 • Brugervenlig: Middel, grundet udfordringer med opkobling til app+ kræver god WiFi forbindelse.
 • Kamera eller Audio: Kamera
 • Digital, Analog eller WiFi: WiFi
 • Temperaturmåling: Ja
 • Alarmering: Mindre god lydkvalitet. God videoopløsning. Søvnkvaliteten kan overvåges gratis ved hjælp af Hubble-app, eller du kan sætte en bevægelsesalarm.

  Denne Babyalarm har været med i test hos 5 forskellige ekspertkilder. Den har fået 4,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske online magasin “Madeformums.com“, 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin “Techhive.com“, 4 ud af 5 stjerner hos Teknologagasinet “Pcmag.com“, varme anbefalinger af den britiske avis “The daily Mirror” og 66 ud af 100 point hos Storbritanniens største test magasin “Wich.co.uk“.

  Det der går igen i alle ekspertkilder er enigheden om at dette er et velfungerende produkt med høje scoringer på hele linjen.

  Denne Babyalarm, med et stort rundt hoved, kan monteres direkte på babyens seng/ vugge/ barnevogn. Dette giver et komplet overblik over barnets tilstand og bevægelser.

  I denne Babyalarm er ind programmeret natbelysning og animerede scener med vuggeviser og lydbøger, der skaber en tryg og rar atmosfære. Dette gør indsovning til en hyggelig, tryg og beroligende stund for din lille baby.

  Babyalarmen kører på WiFi, som gør at du kan overvåge din baby via tablet eller smartphone via app. Der medfølger også en 3,5 tommer stor farveskærm med mulighed for 5 gange digital zoom.

  Der er en nat funktion med infrarødt nattelys, hvilket gør at du også kan se din baby i mørket med mulighed for 7 forskellige farvenuancer.

9. Nest Cam Indoor

OBS!!!! Kun til indendørs brug!!

Pris.
Fra 600-1620 kr.

 • Farve: Black, White
 • Opladning: Strøm via et tre meter USB kabel med AC adapter der medfølger
 • Kommunikation: 2-vejs
 • Rækkevidde: Op til 3 Meter, men Kræver stærkt WiFi signal.
 • Batteritype: Integreret
 • Batterilevetid: Stikkontaktakt
 • Brugervenlig: Ja
 • Kamera eller Audio:  Kamerej
 • Temperaturmåling: Nej
 • Digital, analog alarm eller WiFi: WiFi
 • Alarmering: stemmekommandoer fra Google Assistent og Amazon Alexa, kraftfuld mikrofon og højttaler.

  Denne Babyalarm har scoret 4,1 ud af 5 stjerner på “Pricerunner”, 9,2 ud af 10 point hos sikkerhedsmagasinet “Security.org“, 4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin “Trustedreviews.clm”, 4,7 ud af 5 stjerner på ” Google Shopping”, anbefales af det amerikanske sikkerhedsmagasin “Safewise.com“, kåres i det amerikanske teknologimagasin “Tomsguide” som “Editor’s choice” og er en top scorer i det amerikanske teknologimagasin “The Wirecutter”.

  Den er testet og godkendt som meget velfungerende på billed- lyd kvalitet, design, batterilevetid, brugervenlighed og funktioner. 

  Dette er toppen af poppen inden for overvågning af hjemmet og som babyalarm. Med et kamera opløsning på 1080 Full HD, nattevision, bevægelsessensor er, 8 gange digital zoom, automatisk optagelse døgnet rundt via “night vision” funktion og mange andre funktioner er dette et godt valg hvis du ønsker en Babyalarm med kamera.

  Denne Babyalarm gemmer optagelser i op til 30 dage. Udover ovenstående funktioner findes der også en funktion til ansigtsgenkendelse, hvor den skelner imellem familie og fremmede og registrerer om der er identificeret mennesker, dyr eller objekter i bevægelse.

  Ønsker du tilgængelighed til alle funktioner kræver dette en investering i “Sightline” eller/ og et abonnement til “Nest Aware”. Dette kan for nogle være en ulempe, som det er vigtigt at være opmærksom på inden køb. Med en investering i “Sightline” får du mulighed for at gemme op til 3 timers historik med videooptagelser og billeder. “Nest Aware” giver også mulighed for at gemme videoklip, oprette aktivitetszoner og lave personlige alarmer.

  Ønsker du en mere intens overvågning af dit barn kan dette lade sig gøre ved at installere ” Aktivitets Zoner”.  Dette system giver besked, ikke kun hvis der er bevægelse hos baby, men også i omgivelserne omkring baby.

  Dette er en højteknologisk alarmsystem med stemmekommandoer fra Google Assistent og Amazon Alexa. Du kan yderligere kommunikere med baby via WiFi, Bluetooth og tilhørende app.

Om Tidtilbaby.dk

Tidtilbaby har til formål at informere og vejlede  forældre og kommende forældrene om alt fra de første tanker om det er ved at være tid til baby, til babyen er kommet til verden, og det går overe i mere praktiske ting, som råd og vejledning om produkter.

Tid til baby

Kontaktoplysninger

E- mail: info@tidtilbaby.dk
Tlf.: 20774030

Scroll to Top